A folyó

2024.08.10. 20:00
Őriszentpéter, Pajtaszínház

A Kollár-Klemencz Kamarazenekar koncertje

Kollár-Klemencz László a magyar színtér egyik legegyedibb énekes-dalszerzője, akinek munkájáról mindenféle műfaji címke lepereg. A nevével fémjelzett Kollár-Klemencz Kamarazenekar sorrendben ötödik albuma A folyó. Ez a zenei anyag képezi előadásuk gerincét. A benne felsejlő világ „éppen annyira természeti, mint természetfeletti, éppen annyira hordozza a magyar kultúra nyomait, mint amennyire határok nélküli.” Korábbi albumaikban még nem jelentkezett ilyen pregnánsan az a dalszerzői metódus, amely ennyire autonóm módon, szabadjára engedve kezeli a dalokat.
„Mintha most indulnék én, eddig csak készülődtem” – mondja a szerző.

(fotó: Révai Sára)


Kollár-Klemencz László immár néven nevezi a műfajt, aminek hangos szóvivője: DALKÖLTÉSZET.
Ezt a műfajt reprezentálja az est meghívott vendége: Másik János – és ennek jegyében folytatódik Hétrétország programja a következő napokon a dalköltészet jeles képviselőinek felsorakoztatásával.


Vendég: Másik János

(fotó: Kincses Gyula)
(fotó: Csibi Szilvia)

A zene, a szöveg és a személyiség együtt van egy dalban. Ez egy olyan dolog, mint például Cseh Tamásnál, aki sokszor énekelt Másik János vagy Novák János zenéjére Bereményi-szöveget, amiből mégis egy Cseh Tamás-dal lett végül, mert a személyiség átüt a mű zenei hártyáján….

Belépőjegy ára:
elővételben on-line: 4.400 Ft
a helyszínen: 5.000 Ft

KÖZtiválPONT

Malom Látogatóközpont (Őrségi Teleház)
9941 Őriszentpéter, Városszer 116.
Telefon: 0694548038
E-mail: orseg@orseg.hu hetretorszag@orseg.hu